Musteri och tapperi under samma tak
Tapperiet
Vi har lång erfarenhet av produktion av drycker. Vår toppmoderna anläggning invigdes 2019 för tappning av aseptisk bag-in-box och shotflaska av plast. I maj 2021 sattes även vår flasklinje i drift. Hösten 2023 tas ytterligare en maskin i drift som ger ännu större flexibilitet och kan fylla 60 ml till 1 liter i PET, PP och glas.
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
- Ångpanna: 425 KW, 640 liter/timme.
- 6 blandtankar: 5–10 kubik.
- 2 trycktankar för karbonisering.
- 3 pastörer:
- 1 b-i-b, kapacitet 1 000 liter/timme.
- 1 varmtappning flaska, kapacitet 2 500 liter/timme.
- 1 kall- eller varmtappning flaska, kapacitet 3 000 liter/timme.
- 2 lagringstankar: 2 x 25 kubik med anslutning för fyllning via tankbil.
- Blandningsvanna för effektiv blandning med kilostyrd fyllning av vatten eller produkt från lagringstankarna.
- Automatisk CIP-anläggning.
Presseriet
Vi pressar äpplen i vårt musteri som har en kapacitet på ca 2–3 ton/timmen. Vi kan klarna musten eller producera den grumlig, och genom att processa den genom en separator uppnås en stabil grumlighet.
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
- 2-bandspress
- Pallvändare
- Rensborstar
- Kvarn
- Transportör för utlastning av pressrester direkt i container utanför anläggningen
- Kapacitet 3 ton/timme
Anläggningen
- Centralt beläget i Norrköping.
- Ca 1 000 kvm produktionsyta.
- Ca 3 500 kvm lager (7/8 meters takhöjd).
- Ca 800 pallplatser i pallställage.
- Ca 300 kvm kylrum med pallställage, plats för 40 sjöpall.
- Infart i markhöjd till lager + 2 lastkajer med lastläppar.
Certifieringar
Vi har alla certifieringar som krävs för att producera dryck och andra livsmedel.
Vi är certifierade för FSSC 22000 och EKO.
Vi arbetar i produktionssystem som är medfinansierat av Europeiska unionen.